Pollo cantonés
Hello everybody, it's John, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Pollo cantonés. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Pollo cantonés is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It's easy, it is quick, it tastes delicious. Pollo cantonés is something that I have loved my whole life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Pollo cantonés, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo cantonés delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pollo cantonés is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pollo cantonés estimated approx 40 min.
To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Pollo cantonés using 19 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
La comida cantonesa o Yue cai (粤菜), es originaria de Guangdong (Cantón), al sur de China y alrededor de Hong Kong y su origen se traslada a casi 2000 años atrás, en los inicios de la Dinastía Han.
Es el estilo más conocido de la cocina china fuera del mismo país y la abundancia de esta, fuera de las fronteras de China, es debido a la gran cantidad de inmigrantes de esta región que hay en muchos países en comparación con otras culturas.
Lo que hace especial la comida cantonesa es el ligero cocinado de hortalizas frescas y carne y el uso de salsas dulces.
Espero que probéis esta riquísima receta china y que por supuesto, me compartáis vuestros resultados y versiones.
Me encantará conocer todas vuestras opiniones al respecto 🤗
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pollo cantonés:
- 400 gr pechuga pollo
- 1 cebolla
- 1/2 pimiento rojo
- 1/2 pimiento verde
- 2 zanahorias
- Salsa
- 20 ml vinagre de arroz
- 4 cucharadas salsa soja
- 2 cucharaditas salsa ostras
- 2 cucharaditas salsa pescado
- 1 cucharada jengibre rallado
- 1 cucharadita azúcar
- 2 cucharadas maizena
- 200 ml caldo de pollo
- Aceite de girasol
- Cacahuetes
- Cebolleta
- Guindilla (Opcional)
- 1/2 limón (Opcional)
Instructions to make to make Pollo cantonés
- En primer lugar mezclaremos el caldo de pollo junto con el vinagre de arroz, el jengibre, la salsa de soja, la salsa de ostras, la salsa de pescado y el azúcar.
- Calentaremos la mezcla y, cuando esta comience a hervir, añadiremos la maizena diluida previamente en un poco de agua y cocinaremos hasta que la salsa espese un poco.
Tomada la textura deseada la reservaremos. - En un wok con un poco de aceite de girasol puesto a fuego alto saltearemos las verduras.
Nota: yo he usado un pimiento verde completo ya que no tenía ninguno rojo.
Además, lo ideal es añadir también champiñones cortados y cogollos de brócoli pero no tenía en el frigorífico ninguno de estos ingredientes. - Cuando la cebolla empiece a tomar una textura transparente añadiremos los trozos de pechuga de pollo y saltearemos.
- Añadiremos la salsa y cocinaremos un poco más para que se integre con todos los ingredientes.
- Si además se le quiere dar al plato un toque picante, tan sólo bastara con incorporar al wok un poco de guindilla picada al gusto y mezclar.
- Además, aunque el plato original no lo lleva, a mí me gusta añadir el zumo de medio limón a la mezcla ya que le aporta también un tono ácido muy interesante que casa a la perfección con todos los ingredientes.
- Para acompañar coceremos un poco de arroz y decoraremos el emplatado rociando cacahuetes picados y cebolleta por encima.
- A disfrutar !!
As your experience and self-confidence grows, you will certainly find that you have much more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your personal preferences with time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of fewer or even more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make simple adjustments to achieve this objective. To put it simply, begin making your recipes on schedule. As for standard food preparation skills for beginners you do not need to learn them yet just if you understand some simple food preparation techniques.
This isn't a complete guide to quick and simple lunch dishes yet its good something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Easiest Way to Prepare Ultimate Pollo cantonés. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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