Chicken Korma (चिकन कोरमा)

Chicken Korma (चिकन कोरमा)

Hey everyone, it's John, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Chicken Korma (चिकन कोरमा). It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Chicken Korma (चिकन कोरमा) is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes yummy. Chicken Korma (चिकन कोरमा) is something that I've loved my whole life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Chicken Korma (चिकन कोरमा), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chicken Korma (चिकन कोरमा) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Chicken Korma (चिकन कोरमा) is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Chicken Korma (चिकन कोरमा) estimated approx 1hr 30 min.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Chicken Korma (चिकन कोरमा) using 27 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve that.

El korma tuvo su origen alrededor del siglo XVI, cuando el Imperio Mogol reinaba en el subcontinente indio.

Existe múltiples variaciones de este plato que cada región y cada familia ha adaptado a su gusto a lo largo de cientos de años.
En el Norte del país, por ejemplo, suelen preparar un korma blanco y poco picante, mientras que en el sur, se decantan por un korma muy picante y de color rojo.

Un plato que sin duda no defraudará a ningún paladar por delicado que sea.

Espero que probéis esta riquísima receta india y que por supuesto, me compartáis vuestros resultados y versiones.
Me encantará conocer todas vuestras opiniones al respecto 🤗

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Chicken Korma (चिकन कोरमा):

  1. 400 gr pechuga de pollo
  2. Adobo
  3. 2 dientes ajo
  4. 1 trocito jengibre
  5. 4 pimientas
  6. Cilantro
  7. 1 cucharadita cúrcuma
  8. 1 cucharadita garam masala
  9. 1 yogur griego
  10. Sal
  11. Salsa
  12. 1 cebolla
  13. 1 diente ajo
  14. 1 trocito jengibre
  15. 2 clavos
  16. 1 rama canela
  17. 1/2 cucharadita comino
  18. 1 cucharadita pimentón
  19. 1/2 cucharadita cilantro molido
  20. 1 cucharadita garam masala
  21. 1 lata leche de coco
  22. 1 lata tomate triturado
  23. 250 ml caldo pollo
  24. Guindilla (al gusto)
  25. Anacardos, cacahuetes o almendras
  26. 1/2 limón
  27. Aceite de oliva

Instructions to make to make Chicken Korma (चिकन कोरमा)

  1. En el vaso de la batidora poner los dos dientes de ajo y el jengibre (ambos en trocitos) junto con las pimientas, el cilantro, sal, unos anacardos (o cacahuetes) y un poco de agua para facilitar el trabajo.
    Batir hasta conseguir una pasta tan fina como guste cada uno.
  2. En un recipiente o bolsa zip, poner los trozos de carne de pollo junto con la pasta de la batidora, el yogur griego y las cucharaditas de cúrcuma y garam masala.
    Dejar marinar al menos 2 h (o mejor, toda la noche) para que la carne adquiera todo el sabor del adobo.
  3. En una sartén o wok añade un poco de aceite.
    Incorpora el ajo y el jengibre picados, los clavos, la canela y la guindilla y rehoga hasta que empiecen a desprender aroma.
    Tradicionalmente se le pone también 2 vainas de cardamomo verde pero en mi caso no disponía de ninguna.
  4. Pica la cebolla en juliana e incorpórala junto con el pimentón, el comino y el cilantro molido.
    Mezcla y sofríe hasta que la cebolla empiece a dorarse.
  5. Añade los trozos de pollo marinados (incluyendo la salsa).
    Habra que marcarlos y dorarlos junto con el resto de ingredientes por todos lados.
  6. Incorpora la leche de coco (o crema de coco), el caldo y el tomate triturado.
    Tapa la sartén o wok y deja que se cocine a fuego lento hasta que el pollo esté tierno y la salsa haya espesado.
    Esto puede llevar algo de tiempo pero la espera merecerá la pena.
  7. Probar para corregir de sal.
  8. Retiramos el wok o sartén del fuego, añadimos una cucharadita extra de garam masala para potenciar un poco mas el sabor del guiso y rematamos con el zumo de medio limón.
  9. Como acompañamiento serviremos el plato con arros basmati hervido.
  10. Añadir los frutos secos (los anacardos son lo tradicional pero también pueden usarse cacahuetes o almendras) y un poco de cilantro fresco picado. Todo al gusto por supuesto.
  11. A disfrutar !!

As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have extra all-natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your individual preferences over time. Whether you want to serve a dish that uses fewer or even more components or is a bit basically zesty, you can make simple adjustments to accomplish this objective. Simply put, start making your dishes promptly. When it comes to basic cooking abilities for novices you don't require to discover them yet just if you understand some straightforward cooking techniques.

This isn't a total overview to quick and easy lunch recipes however its good food for thought. With any luck this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Favorite Chicken Korma (चिकन कोरमा). Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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