Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe

Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe

Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. They're nice and they look wonderful. Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe is 4 comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe estimated approx 2h 30 minutos.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe using 16 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

En cualquier rincón de la península podemos encontrar una influencia mozárabe en la gastronomía local, los llamados mozárabes fueron los cristianos que permanecieron conviviendo con los invasores musulmanes, tras la invasión islámica del año 711, éste nombre fue atribuido después de la reconquista por los Cristianos del Norte, en referencia a la cultura árabe que tenían desde siglos (lengua, vestido, costumbres y hábitos de alimentación).
Por lo que no existe una sola receta Mozàrabe, depende para que alimento la vamos a emplear, si es carne o pescado, dulce o salado se hacen salsas distintas, yo he hecho una que es muy típica y que se realiza en Taberna Rocina en Coria del Río (Sevilla) y que tiene fama por sus "lagrimitas con salsa mozárabe"

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe:

  1. Para la Maceración
  2. Zumo de 1/2 limón, 1 cuch sopera Ajo en polvo
  3. 1/2 copa Vino blanco, Sal y Pimienta negra al gusto
  4. Para las Lagrimitas
  5. 1/2 Kg Solomillos de Pollo
  6. 1 Huevo
  7. Pan rallado
  8. Aceite de oliva suave
  9. Sal y Pimienta negra
  10. Para la Salsa Mozàrabe
  11. 2 cuch soperas Mayonesa, Zumo de 1/2 Limón
  12. 1 cuch café Mostaza y Pimentón dulce
  13. 1 cuch postre Miel y Ajo en polvo
  14. Orégano, Comino y Sal (al gusto)
  15. Guarnición
  16. Ensalada Coleslaw

Instructions to make to make Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe

  1. Adquirí solomillos de pollo que forman parte de la pechuga del pollo y es la parte más tierna y jugosa de ésta, es lo que recomiendo ; los vamos cortando finitos y alargados
  2. Los pondremos a macerar con los ingredientes arriba especificados, mezclamos bien para que todos los trozos se impregnen del macerado, tapamos el tupper y lo ponemos en el frigorífico, lo dejamos macerar dos horas en frío
  3. Pasado el tiempo preparamos los elementos para el rebozado o sea el huevo, que batimos y salamos y el pan rallado, vamos a empanar las lagrimitas por ese mismo orden
  4. Primero las pasamos por el huevo batido, después por el pan rallado y las vamos depositando sobre papel absorbente de cocina hasta completar la totalidad, reservamos para freír
  5. Y nos dedicamos a hacer la salsa con los ingredientes arriba especificados, por otra parte pondremos una sartén al calor con abundante aceite y freímos las lagrimitas hasta que se doren, las vamos sacando a medida que se hagan y las depositamos sobre papel absorbente de cocina para que suelten el exceso de aceite, pondremos la guarnición que hemos escogido para ésta receta, en los platos
  6. Ponemos un poco de salsa en cada plato, (el resto de salsa lo servimos aparte en una salsera) y también depositamos las lagrimitas y ya podemos llorar de placer con esas lagrimitas al degustar, quedan gracias al macerado tiernas por dentro y crujientes por fuera

As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly discover that you have more natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your personal preferences in time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes less or more components or is a little bit essentially spicy, you can make easy changes to attain this objective. To put it simply, start making your dishes on schedule. When it comes to basic food preparation skills for novices you do not need to discover them but only if you understand some easy food preparation strategies.

This isn't a total overview to fast and easy lunch dishes yet its excellent food for thought. Ideally this will certainly get your imaginative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Award-winning Lagrimitas de Pollo con Salsa Mozàrabe. Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Raxo de pollo con patatas y pimientos de Padrón

Pollo mechado en Instant Pot

Causa limeña 🌶 🥑 🌶🥑